tirsdag 12. oktober 2010

*DIY lampe

Lyst på din egen versjon av Moooi`s Random Light? Det hadde jeg, og fant en super oppskrift i bladet Rom 123.

1 stk jumboballong
ballongpumpe
ballongklype
3 nøster bomullss/hekletråd á 50 gr. (til dia 60 cm)
Biotex stivelse ( 2 pk.)

Blås opp ballongen i ønsket størrelse ( jeg ville ha dia. 60 cm). Rør sammen sivelsespulver med vann i et syltetøyglass ( konsistensen kan være pannekakerøre-aktig). Putt første nøste i glasset og få det skikkelig gjennomvått. Start surringen ved å dra tråden fra glasset. Lag ny batch med stivelse og gjenta prosessen med nøstene til du er fornøyd. Stivelsen trenger ca et døgn på å tørke.

Det blir mye gris så dekk til gulvet der du skal arbeide. Det kan lønne seg å jobbe med ballongen hengede fra en krok i taket, men det går helt fint å jobbe på gulvet også.


*DIY lamp

Make your own Moooi Random Lamp using these ingredients:

jumbo balloon (dia 60 cm)
balloon pump
3 skeins of cotton thread á 50 gr
Biotex starch powder

cover up your floors, it will get messy!


photo/foto: superstudio

5 kommentarer:

 1. Really nice! I've been thinking about if I'm gonna make one or not. I'm not sure if it will look good in my apartment.

  SvarSlett
 2. Du fikk det til!! Så fantastisk! Janne fortalte at du planla et forsøk. Nå ble jeg inspirert til å gjøre det samme! :)

  SvarSlett
 3. Lagde en i sort først, men stivelsen var alt for tykk og det ble mye gris. Det er ikke til å unngå at man søler stivelse på ballongen og noe av dette blir hengende fast på lampen. På en hvit lampe vises ikke stivelsen så godt som på en sort.PS det kan lønne seg å kjøpe 2 ballonger(ballonger.no) i tilfelle forsøket går skeis (portoen er ganske dyr!) Lykke til!

  SvarSlett
 4. hvor får dere tak i biotex tøystivelse? finner det ikke :(

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails